Wachtlijst

Als er sprake is van een wachtlijst, dan bespreekt de Zorgconsulent al tijdens het eerste contact de eventuele alternatieven. Want als u zorg nodig heeft zoeken wij naar een manier om die zorg zo snel mogelijk te geven. Dit noemen we overbruggingszorg.

Gedurende de wachttijd en tijdens de periode van overbruggingszorg houdt de Zorgconsulent contact met u.

Actuele wachtlijst

Woonzorgcentrum Vredenoord kent net als veel andere zorginstellingen een wachtlijst.

Voor zorg met verblijf in ons verzorgingshuis of op de psychogeriatrische unit met WZD is de wachtlijst opgesplitst in een ‘actieve’ wachtlijst en een ‘slapende’ wachtlijst.

Als u op de zogenaamde slapende wachtlijst staat wil dat zeggen dat u (nog) geen acute wens tot opname heeft. U kunt wel op ieder moment aangeven dat u op de actieve wachtlijst geplaatst wil worden.

Als u op de actieve wachtlijst staat geeft dat aan dat u op korte termijn in aanmerking wil komen voor een vrijgekomen appartement. Wij nemen contact met u op als u bovenaan de wachtlijst staat, want zodra er een appartement vrijkomt zult op zeer korte termijn moeten verhuizen. Het is prettig daar enigszins op voorbereid te zijn.

Wachtlijst Beschermd wonen

Er is een wachttijd voor een 1-persoonskamer van 2 tot 4 maanden en een wachttijd van 3 tot 6 maanden voor een 2-persoonskamer (voor echtparen).

Wachtlijst Veilig wonen

Voor de gesloten psychogeriatrische unit is er een wachttijd van 3 tot 6 maanden.

Peildatum: 1 februari 2024