Activiteiten

Kerkelijke activiteiten

In dit huis is het een goede gewoonte om de dag te openen en te sluiten met een overdenking.  In de ochtend wordt dit gedaan door diverse vaste personeelsleden en de avondwijdingen worden volgens een maandrooster ingevuld door vrijwilligers die verbonden zijn met onze kerk.

 

Op zaterdagochtend is er een kerkdienst van 10.30-11.45 uur in de Diamantzaal. Daarna wordt de zaal weer in razend tempo omgebouwd tot restaurant, zodat men om 12.30 uur weer kan genieten van een heerlijke warme maaltijd.

Verkoop

Op maandag en donderdag is onze Toko open. Deze winkel wordt bemensd door 2 zeer gemotiveerde vrijwilligers, die zorgen dat er genoeg voorraad in de winkel aanwezig is. Er wordt zelfs op bestelling boodschappen gehaald voor onze bewoners.

Iedere donderdagochtend staat er een kraam met verse groente en fruit. Ook heeft de groenteman kant en klare maaltijden te koop. Voor bewoners van Intermezzo en ook voor personeel is dit een hele leuke aanwinst.

Regelmatig is er op ons Smaragdplein verkoop van kleding, schoenen of cadeaus, om bewoners in staat te stellen om te “shoppen”. Op dat het niet ze makkelijk afgaat om winkels te bezoeken, komen de winkels gewoon hier. Zo simpel maken we het.

Sport en spel

Op dinsdagochtend gaan onze bewoners onder leiding van gemotiveerde vrijwilligers met elkaar bewegen. Na het startlied gaat men bewegen op muziek. Alles wordt weer los en soepel gemaakt. Na de sap pauze, wordt er een beweegspel gedaan. Er zijn diverse leuke activiteiten en de mensen hebben er fysiek beslist baat bij.

Op donderdagochtend komen er een aantal vrijwilligers van ADRA Share & Care om met een groepje mensen te wandelen.  Het zijn wandelingetjes in de omgeving met afsluitend een kopje koffie bij ADRA Share & Care.

Iedere dinsdagmiddag rollen we de groene loper uit en wordt er koersbal gespeeld onder leiding van een groepje vrijwilligers. Niet iedereen kan meedoen, maar men vindt het heel gezellig om onder het genot van koffie, thee of sap, te kijken hoe anderen elkaar proberen te verslaan.

Om de week worden de bingokaarten uit de kast gehaald en staat de tafel weer vol met leuke prijzen. Bewoners hebben wel wat hulp nodig omdat oren of ogen het niet altijd meer even goed doen. Er is dus een groep vrijwilligers die assisteert op de woensdag. Prijzen worden ook door de vrijwilligers gehaald en dat kan omdat men voor deelname een kleine bijdrage betaalt.

Op donderdagmiddag wordt er een grote kring gemaakt voor alle bewoners die deelnemen aan de Quiz op het Smaragdplein. De Quiz zorgt altijd voor hilariteit en er wordt volop gelachen, maar ook worden er serieuze vragen gesteld die de hersenen even laten kraken.

Op ieder moment staan er sjoelbakken klaar die kunnen worden gebruikt. Als er bijvoorbeeld een keer koersbal of quiz niet door gaat, kunnen vrijwilligers de sjoelbakken gebruiken en kan er lekker fanatiek gesjoeld worden.

Muziek

Muziek is belangrijk voor onze bewoners, dus daar wordt veel aandacht aan besteed. Iedere vrijdagochtend zingen we met de bewoners in de Diamantzaal liedjes uit de “Oude doos”. Er is een pianist die ons hierbij muzikaal ondersteunt en 1x in de maand op maandagochtend is er een andere pianist, die een gezellige medley speelt waarbij mensen gezellig mee kunnen zingen.

Op woensdagochtend zijn er muzikale vrijwilligers die samen met de bewoners leuke, vlotte christelijke liederen zingen. Wie mee wil doen mag altijd aanschuiven. De opkomst is hoog en mensen genieten van het enthousiasme van de muzikanten.

Regelmatig zijn er optredens in de Diamantzaal. Dit  varieert van Shanti koren en klassieke muziek tot theaterstukken. We organiseren dit 1x per kwartaal. Als er themaweken worden georganiseerd dan passen we de activiteit hier op aan.

Handenarbeid

Op maandagmiddag is er een vrijwilligster die met bewoners mooie kleurplaten kleurt en volgens thema met mensen leuke werkjes maakt. Men vindt het heel gezellig om met elkaar bezig te zijn onder het genot van een kopje koffie of thee.

 

Terwijl er aan de ene tafel gekleurd wordt, zitten aan een tafel op dat moment mensen te breien. En niet zomaar breien maar allemaal kleine lapjes, die samen een mooie kleurige deken vormen. Als er meerdere dekens gereed zijn worden ze verstuurd naar Roemenië, waar ze in dank worden aangenomen door mensen die het niet zo goed hebben als wij.

Verzorging

Op dinsdag en donderdag is er een vaste kapster in huis. Zij kan knippen, verven, föhnen en permanenten.

Op woensdag is er een vaste pedicure in huis die alle voeten onder handen kan nemen.

Er is een schoonheidsspecialiste die bij mensen op het appartement een behandeling kan geven. Mensen kunnen via de receptie een afspraak inplannen.

Sociale gebeurtenissen

Elke ochtend kunnen bewoners gezellig met elkaar een kopje koffie drinken in de Diamantzaal. De koffie wordt geschonken door diverse vrijwilligers.

We draaien eens per 2 weken een film. Dit kan een muziekfilm, met Andre Rieu of een leuke oude serie, zoals “Toen was geluk heel gewoon” zijn of een leuke conference. Bewoners hebben zeker inspraak in wat er gedraaid gaat worden.

Niet iedereen wil meedoen met de aangeboden activiteiten, dus zijn er ook vrijwilligers die bij bewoners individueel op bezoek gaan. Dit gaat altijd in samenwerking met de vrijwilligers coördinator, die een passende match zoekt en de mensen met elkaar in contact brengt en ook vinger aan de pols houdt.

Vredenoord is in het gelukkige bezit van een eigen bus. Om die bus te berijden zijn verschillende vrijwillige chauffeurs bereid gevonden. Deze heren zijn ingewerkt door onze technische mannen omdat een rolstoel wel professioneel vastgezet dient te worden. Bewoners die een familie-, dokters- of ziekenhuisbezoek willen doen of boodschapjes willen halen, kunnen een aanvraag doen via de receptie.

De feestdagen worden georganiseerd door een groep actieve medewerkers die zitting hebben in de feestcommissie. Bij alle feestdagen wordt de christelijke identiteit bewaakt. Deze commissie bestaat uit de Communicatie Coördinator / Adviseur, de Vrijwilligers Coördinator en medewerkers uit de keuken, zorg, huiskamers en technische dienst.