Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn onmisbaar binnen Vredenoord. Zij ondersteunen activiteiten op het gebied van zorg en welzijn, administratie, huishoudelijke taken, techniek, klussen, tuin, bus besturen, koffie schenken, begeleiding bij uitjes, muziek maken, hulp bij eten of het invullen van documenten. Er zijn ontelbare mogelijkheden om te helpen.

Rechts ziet u onze 4 vrijwilligers vergezeld door onze vaste Technische Dienst mannen Marco en Theo. (3e en 6e van links).

Vredenoord is erg dankbaar voor al deze vormen van ondersteuning maar we kunnen altijd nieuwe mensen gebruiken.

Wie belangstelling heeft, kan contact opnemen met onze Vrijwilliger-scoördinator. Tel: 030-6931665. E-mail: vrijwilligers@vredenoord.nl

Een leuke anekdote van vrijwilligster Sonja van Dijk

“Tijdens het koersballen wilde een bewoner graag naar huis. Ik zei: “Ga nog even zitten, dan breng ik je zo naar boven”. De bewoner zei steeds dat ze naar huis wilde, naar Olst. Ik zei dat ik haar wel zou brengen. De bewoner vroeg zich af of dat niet te ver voor mij was. “Nee hoor, dat is niet te ver” zei ik en ik bracht haar met de lift naar boven. Dit vond ze eerst niet zo leuk, maar eenmaal aangekomen in de huiskamer voelde ze zich weer helemaal thuis. Ze omhelsde me en bedankt me”. Hiermee laat Jorrit zien dat door aandacht te geven aan een bewoner, rust en tevredenheid ontstaat.

Lees onderstaand het vrijwilligersbeleid: