Kok

(maximaal 30 uur)

 

Wil jij werken in een unieke kleinschalige locatie met korte lijnen, grote mate van zelfstandigheid in je taken en een prettige werksfeer? Solliciteer dan bij ons.

Vredenoord is een woonzorgcentrum in Huis ter Heide (Utrecht) waar iedereen welkom is. We bieden wonen, welzijn en zorg. Cliënten (100) voelen zich thuis, er is ruimte voor ontmoeting, zingeving en aandacht voor elkaar, de cliëntvraag is het uitgangspunt. Met het motto “Hoofd, hart en handen” willen wij de uniekheid en de eenheid van de mens benadrukken. Wij zoeken een balans in lichamelijke activiteiten, mentaal welbevinden, welzijn, creatieve activiteiten en bezinning. Van origine is Vredenoord een christelijke organisatie (vanuit de Kerk der Zevendedags Adventisten) waar iedereen welkom is.

Wat zijn je werkzaamheden?

Binnen Vredenoord wordt gewerkt en gekookt volgens de Joodse / Adventistische  voedingsleer. Met jouw enthousiasme zorgen jij en je team voor prachtig ogende en heerlijk smakende gerechten, waarbij de nadruk ligt op voeding en gezondheid. Gezonde voeding is essentieel voor het menselijk lichaam en dat krijgt volle aandacht in Vredenoord.  Deze is  terug te vinden  in de seizoensgebonden  menu’s en bereidingen waarin de werking en kracht van voeding tot zijn recht komt.

Het keukenteam bestaat uit één sous-chef (kok), twee koks, één assistent kok en meerdere keukenassistenten. Op een werkdag sta je in totaal met drie personen ingeroosterd.

 • aan de hand van afgesproken procedures en het werk- en kookschema zelfstandig bereiden van maaltijden en benodigde producten;
 • Portioneren en serveren van maaltijden aan de cliënten in het restaurant;
 • Volgens rooster ook assistentdiensten draaien, waarin je verantwoordelijk bent voor de bijgerechten, transporteren van maaltijden naar huiskamers en ook de afwas doet.
 • het reinigen en het volgens de gebruiksaanwijzing behandelen van apparatuur, machines, ketels en braadsledes;
 • Het reinigen van werkplekken volgens HACCP-regels.
 • het verrichten van voorbereidende werkzaamheden voor het kookproces van de volgende dag(en) inclusief het plaatsen van bestellingen;
 • Controleren van binnenkomende en uitgaande bestellingen;
 • Verrichten van controles in het kader van voedselveiligheid.

Wat vragen wij?

Je hebt een afgeronde opleiding (zelfstandig werkend) kok. Ervaring als dieet- of instellingskok is een pré. Je hebt ervaring in de horeca of in een zorginstelling en hebt affiniteit met de ouderenzorg en ervaringmet de traditionele hollandse keuken.

De functie vraagt om goede sociale vaardigheden, een gastvrije houding, tact en hulpvaardigheid. Je hebt een inhoudelijke betrokkenheid bij de gezondheid en wensen van de bewoners. Je beschikt over een afgeronde opleiding als (zelfstandig werkend) kok. Bovendien kun je zowel zelfstandig als in teamverband werken.

Wat bieden wij?

 • Een unieke kleinschalige locatie met korte lijnen;
 • grote mate van zelfstandigheid in je taken en een prettige werksfeer;
 • arbeidsvoorwaarden conform cao VVT;
 • het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden, zoals voordelen bij aanschaf fiets, laptop/tablet/mobiel of een abonnement op de sportschool.

 Op welke wijze kun je solliciteren?

Heb je vragen over deze vacature, neem dan contact op met Wilma Overeem, personeelsfunctionaris. Je kunt haar bereiken op telefoonnummer 030-6931665.

Je sollicitatie (voorzien van motivatie en CV) kun je tot en met 3 januari 2022 zenden aan personeelszaken@vredenoord.nl Sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op maandag 10 januari 2022.