Terug naar Wonen

Wonen met zorg en ondersteuning

Heeft u zorg nodig omdat u bijvoorbeeld niet alleen kunt douchen? Wilt u zelfstandig wonen met zorg en diensten? Wonen uw familie en vrienden verder weg en wilt u meer gezelligheid om u heen? Vindt u het een prettig idee dat er dag en nacht een medewerker aanwezig is, die u kan helpen? Schrijft u zich dan in voor een zorgappartement in Vredenoord. U kunt bij ons wonen, met de noodzakelijke zorg in een veilige, beschermde omgeving. We noemen dit Zorgwonen.

Zorgwonen

Zorgwonen is een combinatie van wonen en zorg. U kunt bij ons een appartement huren als u een thuiszorg-indicatie heeft (wijkverpleging). Vredenoord kan u ondersteunen met thuiszorg.

U kunt gebruik maken van:

– alle algemene ruimtes en tuin / terras

– receptie

– alle diensten (tegen betaling).

Dienstenarrangementen

U krijgt de mogelijkheid om te kiezen of u aanvullende diensten zoals maaltijden, het laten wassen van uw kleding of het schoonmaken van uw appartement wilt afnemen. Hiervoor zijn arrangementen samengesteld.

Hoe zit het met de kosten?

Net zoals u gewend bent, betaalt u voor de woning huur, energie- en servicekosten. Afhankelijk van uw inkomen kunt u in aanmerking komen voor huurtoeslag. U kunt naar behoefte gebruik maken van aanvullende arrangementen.

Voor wie is Zorgwonen bedoeld?

Zorgwonen is een nieuwe manier van wonen, waarbij een andere manier van financiering hoort, maar met de vertrouwde zorg van Vredenoord. Ouderen die tot op heden in aanmerking kwamen voor een plaats in een verzorgingshuis kunnen hiervoor kiezen. Ook ouderen met een indicatie voor wijkverpleging. Voor cliënten die voor 1 januari 2013 al bij ons woonden verandert er niets. Wel krijgen zij de mogelijkheid om gebruik te maken van Zorgwonen.

Zorgwonen en uw persoonlijke situatie

Graag bespreekt onze Zorgconsulent de mogelijkheden van Zorgwonen met u in een persoonlijk gesprek. In dat gesprek krijgt u alles te horen over de keuzemogelijkheden en de financiële kanten.

Neem contact op met onze Zorgconsulent  via tel. 030-6931665 of middels het contactformulier. Of het nu gaat om uw vraag over wonen, zorg of het aanvragen van een indicatie of een vergoeding, onze Zorgconsulent helpt u graag verder.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.vredenoord.nl/wonen/wonen-zorg-en-service/wonen-met-zorg-en-ondersteuning/