Terug naar Wonen

Wonen met Wlz-zorg (Wet langdurige zorg)

Wanneer u in aanmerking wilt komen voor wonen met Wlz zorg, dan heeft u een indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Zij beoordelen of u recht heeft op deze verzekerde zorg. Iedereen die in Nederland woont of werkt, is automatisch verzekerd voor Wlz zorg. Er zijn echter strenge eisen om voor deze zorg in aanmerking te komen. Onze Zorgconsulent kan u informeren over de aanvraag voor deze zorg.

Klik hier voor de brochure “Uw zorg in een Wlz-instelling”.

In Vredenoord bieden wij wonen, welzijn en zorg aan cliënten met een zorgprofiel ZZP 4 t/m 6. Voor echtparen geldt dat beiden een indicatie nodig hebben om in aanmerking te komen voor wonen met Wlz zorg. Er  is een beperkte mogelijkheid voor een echtpaar om in Vredenoord te wonen wanneer maar 1 van de partners een indicatie heeft.

U heeft een eigen appartement dat u naar uw persoonlijke smaak kunt inrichten en u woont in een beschutte woonomgeving. In Vredenoord zijn er een- en tweepersoons appartementen. Medewerkers staan 24 uur voor u klaar om zorg en ondersteuning te bieden. Samen met u wordt gekeken, wat uw wensen zijn, wat noodzakelijk is en hoe wij dat samen het beste kunnen doen. De vragen kunnen variëren van huishoudelijke hulp tot professionele zorg en verpleging. De indicatie geldt hierbij als uitgangspunt.

Graag bespreekt onze Zorgconsulent de mogelijkheden voor wonen met Wlz zorg met u in een persoonlijk gesprek. In dat gesprek krijgt u alles te horen over de keuzemogelijkheden en de financiële kanten.

Neem contact op met onze Zorgconsulent  via tel. 030-6931665 of middels het contactformulier. Of het nu gaat om uw vraag over wonen, zorg of het aanvragen van een indicatie of een vergoeding. Onze Zorgconsulent helpt u graag verder.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.vredenoord.nl/wonen/wonen-zorg-en-service/wonen-met-awbz-zorg/