Sinterklaas bij Vredenoord

En Sinterklaas bracht ook Vredenoord op 5 december een bezoekje. Het Smaragdplein zat vol met bewoners die uit volle borst vele Sinterklaasliedjes ten gehore brachten. En met succes, want de Sint had voor iedereen een chocoladeletter en een cadeautje. Ook werd er warme chocolademelk met gevuld speculaas getrakteerd! Het was een hele gezellige happening!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.vredenoord.nl/sinterklaas-bij-vredenoord/

65-jarig jubileum Vredenoord

Donderdag 8 november stond Vredenoord in het teken van het 65 jarig bestaan van ons bijzondere Woonzorgcentrum. Maanden van tevoren zijn er mensen bezig geweest om hier een knalfeest van te maken. De kok heeft toen toegezegd om een Indische rijsttafel te maken. Bewoners, mantelzorgers, personeel en vrijwilligers konden zich hier voor opgeven. Daar is dan ook massaal gebruik van gemaakt. Er zouden 240 mensen komen eten…… ga er maar aanstaan als kok.

Voorbereidingen genoeg zou ik zo denken.

En toen was het zover; het hele huis was versierd en alles stond klaar om het mensdom te ontvangen. Bloemenhuis van Delft heeft ter versiering een prachtig opgemaakte vaas ter beschikking gesteld. Daardoor zag alles er nog feestelijker uit.

Er stonden gastvrouwen bij de voordeur en bij de zaal. Het college van Zeist werd vertegenwoordigd door de heer Fluitman. De wethouder die zorg in zijn portefeuille heeft.

De bestuurder, Gijs Holterman, gaf de aftrap. In een korte speech vertelde hij het een en ander over het ontstaan van Vredenoord en de toekomst. Daarna kwam de conferencier Harald Veenstra aan de beurt. Hij had een heleboel insite informatie gekregen over de leuke en gekke dingetjes van het huis uit vroeger tijden. Ook zaten op het podium 5 mensen die al heel lang verbonden zijn aan dit bijzondere huis. Zij werden op een leuke manier geïnterviewd door Harald Veenstra. Er kwamen leuke verhalen langs.

Ook heeft Harald ingezet bij het aangepaste lied, dat gemaakt was voor deze gelegenheid. Iedereen zong uit volle borst mee.

Na deze leuke entertainer was het tijd om de mensen even uit de zaal te zetten zodat de tafels gedekt konden worden. Door het hele huis werd op diverse plekken tegelijkertijd gegeten. Nadat Anneke van Viersen een zegen had gevraagd voor de maaltijd konden alle medewerkers aan het werk om alle gasten van een verrukkelijke maaltijd te voorzien. Heel even was het toen stil. Iedereen liet het zich goed smaken.

Na dit feestmaal konden bewoners even naar hun appartement om bij te komen van de drukte, om na een kort dutje weer beneden te komen voor het middagprogramma.

Een middag die werd opgevrolijkt door een draaiorgel. Tussen de programma onderdelen door was het een vrolijke boel. Om 16.15 uur werd er getoast door iedereen op het voortbestaan van Vredenoord. ook waren er nog lekkere hapjes die rond gingen.

Aan het eind van deze drukke dag ging iedereen vermoeid maar voldaan naar huis. Het was een prachtig feest en we geloven dat er nog een hele mooie toekomst is voor dit mooie warme huis.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.vredenoord.nl/65-jarig-jubileum-vredenoord/

Gastvrouw gezocht van 16.30 – 19.00 uur bij de avondboterham beneden op het plein

Doel: Wij willen de gelegenheid bieden om de avondboterham gezamenlijk te nuttigen, i.p.v.  dat bewoners op hun eigen etage blijven. Ook hebben we van bewoners terug gehoord dat het na 16.00/16.15 uur stil is.  Zo kan er meer contact met elkaar zijn, meer reuring en het kan helpen eenzaamheid te voorkomen. Er is een enquête onder de bewoners geweest en daaruit bleek dat veel bewoners er positief tegenover staan, sommigen willen eerst zien hoe het buffet in de centrale hal eruit gaat zien.  Kent u iemand of vindt u het zelf leuk om bewoners hierbij te assisteren en dan kunt zelf ook mee-eten.

Ingangsdatum: vanaf maandag 1 oktober.

Werkzaamheden:

  • Assisteren van bewoners die beneden komen om hun avondboterham te eten.
  • Ophalen van bewoners
  • Bewoners, die daarom vragen naar een plaats begeleiden
  • Helpen, waar nodig om brood aan tafel te smeren/snijden, drinken inschenken
  • Praatje maken, contacten onderling stimuleren
  • Na afloop helpen opruimen

Begeleiding:  Er werkt een woonbegeleider tegelijkertijd, waarmee wordt samen gewerkt.

Voor vragen en/of meer informatie kunt u contact opnemen met Els Schuitevoerder (tel.nr. 030 -6531665, of via e-mail: e.schuitevoerder@vredenoord.nl)

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.vredenoord.nl/gastvrouw-gezocht-van-16-30-19-00-uur-bij-de-avondboterham-beneden-op-het-plein/

‘Groot geld’ voor personeel van Vredenoord

Twee medewerkers van Vredenoord hebben, met steun van Albert Heijn Kerckebosch, ‘groot geld’ kunnen uitdelen aan het personeel. ‘Het was de hoogste tijd om alle personeelsleden een hart onder de riem te steken in deze ingewikkelde tijden rondom de ouderenzorg. De bedrijfsleider van AH Kerckebosch, Mark van Vogelpoel, was bereid om een duit in het zakje te doen. Bepakt en bezakt zijn we door het huis gegaan, om onze collega’s, die met hart en ziel dagelijks met onze bewoners bezig zijn, van een grote euro en wat pepernoten te voorzien’, vertellen Carla en Els.
AH Kerckebosch: BEDANKT!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.vredenoord.nl/groot-geld-voor-personeel-van-vredenoord/

Vacature Contactverzorgende 3IG

Vacature contactverzorgende 3 IG (evv-er)

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.vredenoord.nl/vacature-contactverzorgende/

Load more